Fivosz

Mi a FIVOSZ?

“Megdöbbentő szám, hogy hazánkban a 2,3 millió 15 és 34 év közötti fiatalból mindössze 87 700 vállalkozikazaz a fiatalok 3,7%-a, mely európai és amerikai viszonylatban is nagyon alacsony szám.
A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének célja éppen ezért, hogy segítse a következő vállalkozói generációt és megteremtse azt a vállalkozói réteget, akik cégeiket hosszútávon sikeresen vezetve megerősítik a KKV szektort és hozzájárulnak egy sikeres nemzeti gazdaság megteremtéséhez. A FIVOSZ a fiatal magyarországi vállalkozók és vállalkozó kedvű fiatalok közössége és hivatalosan elismert érdekképviseleti szerve mind hazánkban, mind az EU-ban egyaránt. Független fórumként elkezdte összefogni és érdemben segíteni a következő vállalkozói generációt, hidat képezve a ma és a jövő vállalkozói között.

A szövetség érdemi segítséget nyújt a vállalkozásindításban és vezetésben a 18 és 35 év közötti fiatalok számára egyedülálló szolgáltatásaival és kapcsolatrendszerével. Ezen felül komoly segítségére van azoknak a fiataloknak, akik egyedül nem tudnak, vagy nem mernek vállalkozást indítani, mert nem rendelkeznek az elinduláshoz szükséges ismeretekkel, így mára a FIVOSZ a magyar gazdasági utánpótlás nevelés kulcsszereplőjévé vált.

Tagjai számára egy törvénykövető és tisztességes vállalkozói szemléletmódot kíván átadni, hogy a fiatalok már egy új és etikusabb üzleti etika és értékrendszer mentén vezessék cégeiket. Az ország gazdaságának meghatározó szereplője 5-10 éven belül a ma még 18-35 év közti korosztály lesz, így nagyon fontos a tisztességes vállalkozói környezet és az érvényesülés feltétel-és eszközrendszerének megtanítása számukra. Az országos szervezet immár tizenegy megyében működik sikerrel, ezzel országos elérést biztosítva tagjaink számára üzleti és érdekképviseleti szempontból is.

A szövetség legnagyobb rendezvénye a Global Entrepreneurship Week világmozgalom keretében megrendezésre kerülő Fiatal Vállalkozók Hete, mely az ország aktív fiatalságát és vállalkozó rétegét országszerte megmozgatja immár három éve – 2011-ben 4000-4500 tudatos fiatal vett részt a 11 városban megrendezett 31 rendezvényen, hazánkban. A világ 123 országának gew network-jében dolgozunk. Kovács Patrik, a FIVOSZ alapító elnöke már a YES és a JEUNE – a két legnagyobb, fiatal vállalkozók érdekeit képviselő európai szervezet – alelnöke. Képviseli hazánkat a G20 országok fiatal vállalkozóit tömörítő szervezetben is.

A FIVOSZ tagság mellett több, mint félezer ambiciózus fiatal döntött, egészen a start-upok képviselőitől a milliárdos árbevételű vállalkozások managementjéig, tulajdonosi köréig. A FIVOSZ-tagokhoz kapcsolódó vállalkozások árbevételének összessége már meghaladja a 60 milliárd forintot!

Szervezetünk céljai eléréséhez együttműködik a fiatalok széles körével, a diáksággal, egyetemekkel és a gazdaságban működő meghatározó szervezetekkel és erőkkel.”

Forrás: a FIVOSZ hivatalos weboldaláról.